Şcoli modernizate prin programul Regio

Lucrări în valoare totală de aproape 90 de milioane lei, destinate îmbunătăţirii infrastructurii şcolare, vor debuta, în perioada imediat următoare, la 20 de unităţi de învăţământ din 8 judeţe (Prahova, Ilfov, Olt, Vâlcea, Timiş, Arad, Dolj, Mehedinţi). Proiectele sunt finanţate prin Regio - Programul Operaţional Regional 2007-2013, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Contractele de finanţare pentru cele 20 de proiecte au fost semnate joi, 17 septembrie, de reprezentanţii MDRAP, ai beneficiarilor finanţării şi ai Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională. Proiectele prevăd lucrări de reabilitare, extindere, modernizare a unor şcoli, grădiniţe, campusuri şcolare, lucrări de construcţie, reparaţii sau investiţii în creşterea confortului termic.

Proiectele, cu termene de execuţie între 9 şi 15 luni, se derulează în cadrul axei prioritare 3 a programului Regio, domeniul major de intervenţie 3.4. "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă".

Domeniul 3.4 a beneficiat, la sfârşitul anului trecut, de o suplimentare a bugetului alocat, ca urmare a realocării unei sume de peste 200 de milioane de euro, de la alte programe operaţionale. Apelul de proiecte pentru noile fonduri a fost lansat în luna martie 2014, iar la nivelul lunii iulie 311 proiecte deja trecuseră de prima etapă de analiză.

Ataşăm lista celor 20 de contracte de finanţare semnate.


Copyright © 2023 Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice - Toate drepturile rezervate

Acest website folosește cookies. Navigând în continuare îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.