Caravana POR 2014-2020 a ajuns la Suceava - urmează Brașovul!

Caravana POR 2014-2020 a ajuns la Suceava - urmează Brașovul!

Caravana POR 2014-2020 continuă: în data de 7 octombrie 2015, la Suceava, a avut loc a doua sesiune de informare și vizită la proiecte, organizată de Autoritatea de Management a POR (AMPOR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice (MDRAP).

Caravana va poposi în toate cele opt regiuni de dezvoltare și este destinată potenţialilor beneficiari, reprezentaților autorităților publice locale şi jurnaliştilor din presa locală și regională. Sesiunile de informare privind noul program și vizitele la proiecte finanțate prin POR 2007-2013 vin în sprijinul absorbţiei fondurilor alocate programului în perioada 2014-2020, prin creşterea gradului de informare cu privire la fondurile disponibile şi la alocarea lor.

Sesiunea de la Suceava a avut loc la sediul Camerei de Comerț și Industrie, unde reprezentanţii AMPOR şi ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru POR, au prezentat oportunităţile de finanţare oferite de Programul Operaţional Regional 2014-2020. Subiectele de interes au fost îndeosebi posibilitățile de finanțare prin l Axa prioritară (AP) 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii IMM, l AP 5 - Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, l AP 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională și l AP 10: Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Oferind informaţii punctuale, AMPOR şi ADR Nord - Est doresc să sprijine viitorii beneficiari ai POR în elaborarea unor proiecte de calitate.

La finalul întâlnirii, participanții au fost invitaţi să viziteze câteva proiecte de succes finanțate prin POR 2007-2013:

  • Reabilitarea Cetății de Scaun a Sucevei și a zonei de protecție a acesteia,
  • Modernizarea, dezvoltarea și echiparea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou din Suceava,
  • Reabilitarea zonei centrale a municipiului Suceava, prin crearea unor parcaje subterane, reabilitarea zonelor pietonale și a străzilor,
  • Centrul pentru susținerea tradițiilor bucovinene.

Evenimentele se desfășoară în cadrul proiectului „Servicii pentru organizarea evenimentelor de informare și promovare Regio - Programul Operațional Regional”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa 6 – Asistență tehnică.

Următoarea sesiune de informare va avea loc în Regiunea Centru, la Brașov, în data de 15 octombrie a.c.

* * *

POR 2014–2020 are ca obiectiv general creșterea competitivității economice și îmbunătăţirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii și serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să își poată gestiona în mod eficient resursele și să își valorifice potențialul de inovare și de asimilare a progresului tehnologic. 

Aceste obiective sunt transpuse în 11 axe prioritare (plus o axă de asistență tehnică), care au în total o alocare estimată de 8,25 miliarde de euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul Uniunii Europene, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar 1,5 miliarde de euro - contribuția națională.

Programul Operațional Regional 2014-2020: buget, axe prioritare, tipuri de investiții care vor fi finanțate, ghidul general, elementele de noutate


Copyright © 2023 Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice - Toate drepturile rezervate

Acest website folosește cookies. Navigând în continuare îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.