Modificarea Ghidului Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI, POR/2016/3/3.1/B/1/BI și POR/2017/3/3.1/B/ITI/1

În data de 27.07.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul de modificare a Ghidului Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI și POR/2016/3/3.1/B/1/BI și a Ghidului Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiecte cu titlul POR/2017/3/3.1/B/ITI/1, ce conţine condiţii specifice pentru accesarea fondurilor în cadrul programului.

Astfel, principalele prevederi se referă la:

• Revizuirea punctului 1) "Documente statutare ale solicitantului și, dacă este cazul, ale partenerilor", subsecțiunea 5.4.1 - Anexele obligatorii la depunerea cererii de finanțare, secțiunea 5.4 - Anexele la cererea de finanţare aplicabile prezentelor apeluri, din cadrul Ghidul Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI și POR/2016/3/3.1/B/1/BI,
  • Revizuirea punctului 18) "Hotărârea/ decizia (Hotărârile/ Deciziile partenerilor) de aprobare a documentaţiei tehnico-economice (faza SF/DALI sau PT) şi a indicatorilor tehnico-economici, inclusiv anexa privind descrierea sumară a investiţiei propuse a fi realizată prin proiect", subsecțiunea 5.4.1- Anexele obligatorii la depunerea cererii de finanțare, secțiunea 5.4 - Anexele la cererea de finanţare aplicabile prezentelor apeluri, din cadrul Ghidul Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI și POR/2016/3/3.1/B/1/BI, precum și din cadrul Ghidului Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiecte cu titlul POR/2017/3/3.1/B/ITI/1,
  • Revizuirea Notelor de subsol nr. 10, 11 și 12 aferente punctului 10- "Intervențiile propuse pentru clădire conduc la un nivel al consumului anual specific de energie primară, respectiv un nivel anual specific al emisiilor de CO2, care nu poate depăși valorile menționate în tabelul menționat la prezentul punct 10, secțiunea 4.2 din Ghidul specific", Secțiunea 4.2 - Eligibilitatea proiectului, a componentelor (clădirilor) individuale care îl compun, precum şi a activităților, din cadrul Ghidul Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI și POR/2016/3/3.1/B/1/BI,
  • Revizuirea/interpretarea punctului XXI din cadrul Anexei 3.1.B-2 – Grila de verificare a conformităţii administrative și eligibilității (Grila CAE), ataşată la Ghidul Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI și POR/2016/3/3.1/B/1/BI,
  • Revizuirea/interpretarea punctului XXII din cadrul Anexei 3.1.B-2. ITI – Grila de verificare a conformităţii administrative și eligibilității (Grila CAE), ataşată la Ghidul Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul POR/2017/3/3.1/B/ITI/1.

Modificările din cadrul ordinului de modificare a Ghidului Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI și POR/2016/3/3.1/B/1/BI se aplică pentru proiectele pentru care nu a fost demarată etapa de contractare la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Forma consolidată a Ghidului Specific este publicată pe site-ul www.inforegio.ro.

* * *

Programul Operațional Regional-POR 2014-2020 urmează POR 2007-2013 și este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare.

POR 2014-2020 este gestionat de Autoritatea de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și a fost adoptat de Comisia Europeană pe data de 23 iunie 2015. Obiectivul său general este creșterea competitivității economice și îmbunătăţirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii și serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să își poată gestiona în mod eficient resursele și să își valorifice potențialul de inovare și de asimilare a progresului tehnologic.

Aceste obiective sunt traduse în 11 axe prioritare (plus o axă de asistență tehnică), care au în total o alocare estimată de 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar 1,5 miliarde de euro - contribuția națională.

Copyright © 2024 Ministry of Regional Development and Public Administration – All rights reserved