Ministerul Dezvoltării a atins ținta de absorbție a Programului Operațional Regional 2014-2020

Ministerul Dezvoltării a atins și a depășit ținta de dezangajare și absorbție a Programului Operațional Regional 2014-2020 pentru anul 2022, a anuntat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

  „Deși ținta de absorbție a crescut semnificativ față de anul trecut și, în ciuda dificultăților create din cauza lipsei de resurse umane în această direcție a Ministerului Dezvoltării, am reușit să atingem și să depășim țintele de dezangajare și de absorbție a fondurilor europene disponibile prin POR și pentru acest an. Acest lucru înseamnă că am reușit să cheltuim fiecare euro disponibil pentru investiții care dezvoltă localitățile din România”, a declarat Cseke Attila.

Ținta de dezangajare, în creștere față de ținta pe anul 2021, a fost de 1,17 miliarde de euro, aceasta fiind  atinsă și depășită. De asemenea, ținta de absobție a fost depășită cu 357 de milioane de euro.

Autoritatea de Management POR 2014-2020, a efectuat, în 2022, plăți către beneficiari în valoare de peste 1,77 miliarde de euro, din care 1,55 miliarde de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și 0,22 miliarde de euro cofinanțare din bugetul de stat.


Copyright © 2024 Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice - Toate drepturile rezervate

Acest website folosește cookies. Navigând în continuare îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.