A fost lansat, în consultare publică, ghidul specific pentru creșterea inovării în companii prin sprijinirea abordărilor multisectoriale rezultate în urma implementării “Inițiativei Regiuni mai puţin dezvoltate” în România

Ghidul solicitantului aferent Obiectivului Specific 1.2 - Creșterea inovării în companii prin sprijinirea abordărilor multisectoriale rezultate în urma implementării “Inițiativei Regiuni mai puţin dezvoltate” în România - Sprijin pentru dezvoltare tehnologică și îmbunătățire a comercializării proiectelor selectate, în cadrul Programului de Valorizare a Cercetării, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, a fost publicat, în consultare publică, pe site-ul www.inforegio.ro.

Ghidul conține informațiile specifice necesare pentru deschiderea apelului de proiecte de tip non-competitiv, cu termen-limită de depunere a cererilor de finanțare, informaţii privind specificitatea proiectelor, modalitatea de completare și de depunere a cererii de finanțare, condiții de eligibilitate, criterii de verificare și evaluare, o descriere a etapelor procesului de verificare și contractare a proiectelor.

Eventualele observații asupra ghidului propus se vor transmite la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 08.12.2020, ora 14.00. Observațiile și comentariile acceptate se vor regăsi în forma finală a ghidului specific.

Documentul este realizat cu sprijinul Băncii Mondiale, pentru întărirea capacității administrative pentru organismele intermediare din cadrul POR și pentru autoritatea de management.

Se vor finanța exclusiv proiectele selectate de către Banca Mondială în urma unui proces de consultate cu actorii regionali implicați în domeniile cu potențial de specializare inteligentă. Obiectivul Bancii Mondiale a fost să sprijine în mod direct și indirect comercializarea rezultatelor proiectelor de cercetare identificate printr-un proces transparent în ambele regiuni de dezvoltare, în care au fost implicați actorii cheie din sistemul quadruple helix (administrație publică centrală și locală, instituții de învățământ, entități de educare și cercetare, reprezentați ai mediului de afaceri, IMM-uri, antreprenori, investitori, societatea civilă etc.).

Nu se va răspunde la solicitările transmise de către potențialii solicitanți care implică analize privind încadrarea în prevederile ghidului specific, respectiv privind respectarea criteriilor de conformitate/eligibilitate. AMPOR va realiza respectivele verificări numai pentru solicitanții la finanțare, ulterior deschiderii apelului de proiecte.

***

Programul Operațional Regional 2014-2020 este unul dintre programele implementate în România, cofinanțate din fondurile europene structurale și de investiții şi gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management.


Copyright © 2024 Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice - Toate drepturile rezervate

Acest website folosește cookies. Navigând în continuare îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.